Bilder!

Nyklippt:)



Underbara Barn





snart...

min födelsedag:)
På fredag fyller jag år...kanske inte så mycket att fira, men jag tycker att de är skoj med kalas. Ska ta och baka lite de...:)

Jag önskar mig presentkort vid lykos eller vid hjärtats rum, har hittta så mycket jag vill köpa där:)

<3

Ojoj, vilken vecka!

Fy fn vilken vecka.
Mitt psyke har då fått en rejäl smäll av denna vecka, usch vad hemskt de är att se sitt barn sjuk.
Wilma har haft RS-viruset så hon och jag har legat i falun på avd 34 från i söndags till igår(fredag).
Hon har blivit sondmatad, haft syrgas. Hostat, spytt slem.. Min lilla piga. Hon såg ut som en liten trasa på onsdagen, de var den sämsta dagen under sjukdomsförloppet!
Men vilka underbar personal de var på 34.an.
Nu är vi hemma, vilket är väldigt nervöst, men vi har klarat en natt iaf, Hon har spytt lite på morgonen igen, men har gått upp i vikt iaf och de är huvudsaken. Inte mycket men de gör inget bara de är åt rätt håll. Vi har fått låna hem en våg av Lisbeth. Fick även hura med en bröstpump hem från avd 33, så jag kan hålla igång amningen nu när jag ger ersättning under helgen. Har pumpat som en tok när jag varit inne så nu ha jag fått igång amningen lite mer än innan vi åkte in:)

Här kommer lite info om RS-Viruset:

RS-virus smittar via fysisk kontakt och genom hostningar och nysningar. Hos små barn börjar RS-virus som en vanlig förkylning. Den svåraste perioden kommer efter två till tre dagar med ansträngd hosta. Spädbarn med RS-virus bör vårdas på sjukhus medan du kan vårda större barn hemma. Sjukdomen brukar gå över på en vecka.

RS-viruset drabbar människor i alla åldrar. Spädbarn och riktigt gamla människor riskerar att få lunginflammation som kräver sjukhusvård. Övriga åldersgrupper, inklusive äldre syskon, får oftast bara en lindrig snuva.

Viruset är vanligt på vintern och under tidig vår. Ungefär vartannat år blir det några fler fall. När RS-säsongen börjar ovanligt tidigt brukar det innebära att det blir många fall.

Symtom

Hos små barn börjar sjukdomen som en vanlig förkylning med nysningar och rinnande näsa. Febern stiger vanligtvis upp till 39 grader. Fall utan feber förekommer men är ovanliga. Sedan kommer den typiska hostan som kan påverka andningen.

Sjukdomsförloppet är snabbt och kan utvecklas inom ett par timmar. Den svåraste perioden kommer efter två till tre dagar, när det lilla barnet kan bli mycket påverkat av hostan. Andningen kan bli ansträngd, väsande, pipande och smärtsam.

Rosslande snabb andning, blekhet och att barnet blir blått kring munnen och under naglarna kan vara tecken på att sjukdomen har blivit allvarlig. Spädbarn kan ha svårt att amma, eftersom de har svårt att andas och är täppta i näsan.

Hög feber under flera dagar i kombination med övriga sjukdomssymtom kan göra att barnet blir uttorkat. Symtom på uttorkning är slöhet, insjunkna ögon och att huden blir mindre spänstig.

Sjukdomen brukar gå över på en vecka, men många barn kan hosta under en lång tid därefter.

Vissa barn som varit så sjuka att de behövt vårdas på sjukhus för RS-virus kan få nya andningsbesvär i samband med förkylningar under två till tre år efter infektionen.

Förebyggande

Smitta

Viruset är mycket smittsamt och smittar via all fysisk kontakt och genom droppsmitta via hostningar och nysningar.

Spädbarn

Det går inte att förebygga RS-virus genom amning.

Om ditt barn är under sex månader är det bra att, i möjligaste mån, hålla det borta från människor som är förkylda.

Undvik gärna folksamlingar som julhandel och liknande under förkylningstider.

Det är viktigt att hålla god handhygien när du har ett spädbarn. Om du själv är förkyld eller om du har äldre barn som är förkylda, är det särskilt viktigt med handhygienen.

Egenvård

Ett litet barn bör inte vårdas hemma. Om det får en förkylning som utvecklas med kraftig hosta och andningssvårigheter bör du uppsöka närmaste akutsjukhus.

Om du vårdar ditt barn hemma:

  • Se till att barnet får luft. Lägg det högt med huvudet. Det lindrar hostan och underlättar andningen.
  • Om barnet har mycket snuva kan du behandla det med näsdroppar eller koksalt, som finns att köpa receptfritt på apoteket.
  • Ge barnet mycket att dricka.
  • Om barnet blir medtaget av febern kan du ge receptfria febernedsättande medel som finns att köpa på apoteket.








Doktor snuggels...

kommer från stjärnornas land...

Idag är Johnny och jobbar en sväng, kör ner en lastbil till Göteborg åt Sportsbygg...Han åkte kl 4 i morse. Hoppas för han egen skull att han hittar ett jobba snart, märker på honom att han inte mår så bra över att vara arbetslös:( Jag tycker ju att de bara är skönt att ha honom hemma, men han måste ju må bra oxå...

Ja nu har vi fått upp gungställningen på gården då:) Men inte några gungor ännu, ska till Leksands leksaksaffär nån dag och köpa lite nya leksaker till Melwin och gungor. Han har ju mest bara bilar, och jätte lite leksaker, men jag vill kosta på mera ute leksaker istället!
Ska till Djurås nån dag och köpa en ny sandlåda oxå:) den andra har ju ruttnat!

Var in till Vansbro och köpte Melwin nya överdragsbyxor igår på sportaffären, didriksson...super billiga me. Tänkte jag skulle ha köpt ett par på polarn och pyret men de kostar runt 500, dessa kostade bara 249 och säkert minst lika bra:) Ska väl köpa en jacka till honom oxå, men de får bli sen. Köpte mig ett par nya skor igår oxå, ett par Bagheera, svarta och rosa:) Super snygga!! Så nu har jag slängt mina andra svarta & rosa skor...

Var till BVC med Wilma igår på läkarundersökning och allt såg bra ut, jag var oxå på en besiktning och de såg oxå bra ut. Mellan detta var jag till Jennie Larsson och fikade lite. Anna var där oxå, super trevlig kaffe stund:) gör jag gärna om...
Hade besök av Jennie och William igår, alltid lika trevligt, ha de så skönt i helgen nu...De kommer tt bli super snyggt!

Bäst var nyss hit och tog en kopp kaffe med mig...Kommer att sakna dig sååå...

Imorgon ska vi nog till Roger, Chrtistine och lilla Engla och hälsa på, har en lite present till henne.

Åååå, snart kommer syster och bror oxå:) skoj skoj...Nästa vecka tror jag minsan de e. Jag fylle rju år snart oxå:) skoj skoj. Hoppas jag får d ejag önskar mig, mamma och pappa vet vad jag vill ha iaf:)

Nä nu hoppas jag att Wilma kan vakna och käka lite så vi kan ta en promenad upp på byn, ska åka till DJ reklam senare sen och höra lite:) super nice!!!

Ska söka ett till jobba idag:) har nog ganska stora chanser att få de..hihi...Hoppas!

Puss och kram alla
Vem tar Vem?



RSS 2.0