Tävling!

Jag är med och tävlar i en tävling som JNY design fixar:)

Hjälp oss bli fler
"Gillar du färgglada kläder och tyger, hjälp oss bli fler på facebook, bjud in dina vänner att gilla JNYdesign, eller skriv detta inlägg på din blogg, och skriv sedan en kommentar på facebook och/eller på bloggen här för att vara med i utlottningen. Delar du på båda sätt och skriver kommentarer på båda så får erhåller du två lotter. Utlottningen pågår till 15 Aug (när vi kommit hem från Mässor och semestrar och allt återgått till det normala)
Vi lottar ut 10 enkilos paket med tyger från JNYdesign (alternativ klädpaket i valfri storlek till samma värde som tygerna)"

Allergi!

Åååj blir tokig på denna allergi snart! De mest jobbiga är att människor som inte har allergi kan verkligen inte förstå hur de är. Johnny frågade om jag hade sovit bra inatt, öööh NEJ svarade jag, Nähäj varför då då? Jamen denna jävla allergi svarade jag då. Jaha har den börjat frågade Johnny, ja typ för en månad sen!!!!!
Åååååå. De är ju därför jag är så jävla trött hela tiden! Detta tar kål på mig, till hösten ska jag se till att få vaccin, glömde helt bort i höstas!
Fan man mår ju psykiskt dåligt av allergi, de tar så fruktansvärt mycke på en, till såga på de så har jag "var-lukt" i näsan så nu för de bli ännu en dos av kortison-nässpray!

Hoppas att Melker somnat nu så jag kan lägga mig en stund innan Wilma vaknar och innan Melwin ska hämtas på fotbollsskolan!
Puss och kram!


Mina vänner!

Jag är sååå glad och tacksam för mina underbara vänner.
På fm var Bella hit och drack kaffe och umgicks med mig, sen tog vi en promenad medans mamma var hemma här med barnen. Sen åkte Melwin med mamma/mormor hem, så de gick på monstertruck i Vansbro igår kväll och han ÄLSKADE de:)

Igår var jag till Jennie och hjälpte henne lite i nya butiken, inte så mycke men nåt gjorde jag iaf!


http://hjartatsrum.se/

Efter de tog jag en tur till Vansbro till Therese Skantz och drck en kopp te och "tjötade" lite:) Alltid lika trevligt. Therese är en så go och glad tjej, Blir så glad av att träffa dig!
Fast jag blir ju iof glad när jag träffar alla mina vänner!

Jag är så glad över nya datorn, sååå skönt med en ny! Den vi hade e ju sååå seg men den har hållt i många år:)
Idag blir de att baka en morotskaka som jag ska ta med till Äppelbo, Johnny ska spela så då ska jag stå i kiosken och då måste vi ta med en hembakad kaka och sälja där:)

Hoppas alla får en bra dag.
Puss från mig!

Bakat!

Polkagris Cheesecake
Botten
200 g digestivekex
100 g smält smör
Smeten
600 g philadelphiaost
2½ dl kesella eller cremé fraiche
1 dl strösocker
1 dl maizena
1 msk vaniljsocker
3 stora ägg
1 dl grädde
200 g vitchoklad
75 g polkagrisar, fint krossade
röd karamellfärg


Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen fint och blanda dem med smöret. Tryck ut kexblandningen i botten på en springform. Klä gärna formen med aluminiumfolie innan gräddning. Förgrädda botten ca 10 minuter och låt den svalna.
Vispa osten och kesellan krämigt i en bunke. Blanda sedan i socker, vaniljsocker och maizena. Rör därefter ner äggen, ett i taget och sist grädden.
Smält chokladen och blanda den sedan med smeten. Häll 3/4 av ostsmeten i formen. Blanda den resterande fjärdedelen med krossade polkagrisar och röd karamellfärg till önskad nyans. Ringla den rosa smeten över den vita i formen och marmorera med hjälp av en gaffel.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 min. Täck med folie så att den inte blir för mörk på ovansidan.
Ta ut och låt svalna. Förvara gärna cheesecaken i kylen ett dygn innan den serveras så att den får mogna ordentligt.
Innan serveringen så gjorde jag även en liten sats vit choklad ganache, på 100 gr vit choklad som jag smälte i 1 dl grädde, som jag bredde över kakan.

Jämnställdhet!

Idag har jag klippt gräset och klyvt ved så nu är de väl Johnnys tura att städa och laga mat i nån vecka!
De måste väl vara lika synd om mig som de är om Johnny.
De är ju synd om honom för att han inte får hjälp av mig med veden så då måste de väl vara lika synd om mig för att han inte hjälper mig med städningen, lagar mat, tar hand om ungarna, putsar fönstrena, tvättar osv!!!
Men om man säger så, alla vardagligsysslor ska man väl hjälpas åt me!
Så nu förväntar jag mgi att han ska göra "MINA" sysslor!!!!


//Mona

Stora killen!

Imorgon ska vi på Melwins första skolavslutning!
Herregud vad stor han blir!
Mormor förljer med och kollar, pappa jobbar ju:(
Får se om farfar hade tid att följa med!

INTE nog med de. Melker har börjat gå hemma UTAN stöd. HAn knatade 8 steg själv idag! Jag som ville ha honom bebis LÄNGE, jaja jag kan ju inte styra de. Min lilla bebis!

Jag har pysslat lite, fast jag egentligen INTE ska de enligt läkaren!
Har fått en remiss till falun som ska kolla ina nerver i armen, hur mycke känsel jag har!
Vill få bort mina domningar! Sen hade jag ju fått både golfarm och tennisarm, så den som säger att jag inte gör nåt hemma kan ju ta sig nånstans! Vart har jag i så fall kunna få detta?





Dessa ska ges till ett par som gifter sig på lördag. De är två stycken som varit hit och köpt detta av mig:)
Hoppas att de blir nöjda!

Kram på er alla!

RSS 2.0